Skip to main content

Fika med högkänsliga – nytt tillfälle på allmän begäran!

Är du högkänslig och längtar efter att prata med andra likasinnade? Att få känna dig förstådd utan att behöva förklara dig? Att få ventilera dina tankar och funderingar utan att bli definierad som överkänslig?

För tänk om det inte är något fel på dig! Sannolikt har du fått höra det, kanske ända sedan du var liten. Att du är för känslig, gråter, tänker, tar åt dig eller oroar dig för mycket. Och så vidare, och så vidare… Det har jag fått höra i alla fall. Många tror att man är svag som högkänslig, behöver skärpa sig eller ”hittar på”. Men det stämmer inte (såklart). Forskning visar att högkänsligas nervsystem fungerar annorlunda än icke högkänsligas. Elaine Aron, som myntat begreppet högkänslighet menar dessutom att vårt personlighetsdrag är viktigt för evolutionen.

Så varmt välkommen till ”Fika med högkänsliga”, i lugn hemmiljö i Limhamn, Malmö. Vi sitter i mitt vardagsrum i varsin soffa eller fåtölj. Vi håller avstånd. Vi deltar givetvis enbart om vi känner oss helt friska. Vi spritar händerna. Fri ombokning till och med samma dag.

Tillsammans skapar vi en tillåtande och icke dömande atmosfär där du får känna dig trygg och få vara dig själv, precis som du är. Du väljer såklart hur mycket du pratar och vad du delar med dig av. Vi är max fem deltagare.

Vad pratar vi om?

Vi skippar det ytliga samtalet och pratar bara om sådant som vi tycker är viktigt. Dagsformen och gruppens önskemål styr ämnet för dagen. Någon gång har vi haft ett speciellt tema, men det brukar funka bäst att ta upp det som är aktuellt för dagen, i gruppen.

Känns detta lockande är du varmt välkommen att vara med! Välkommen också att bjuda in någon du känner som du tror skulle ha glädje av det.

Datum och tid?

Söndagen den 8/11 kl 14-16.30.

För vem?

Du vet, eller tror att du är högkänslig, och gillar att prata med andra likasinnade för att utbyta tankar och erfarenheter. Vi kommer inte gå igenom grunderna i vårt medfödda personlighetsdrag, men det finns möjlighet att ställa frågor, och få boktips etc. Vill du, kan du göra Elaine Arons självtest här.

Upplägg för träffen

1. Incheckning och intoning
2. Ledarlett lugnt samtal i grupp om ämnen som känns aktuella och relevanta för deltagarna just den dagen. Allt från ett högkänsligt perspektiv. Du väljer själv vad du delar med dig av. Det är ok att mestadels lyssna. Ingen prestation.
3. Avslappning och utcheckning

Fika med katter?

Det kommer finnas kaffe, te, vatten, frukt, fika (inkl veganskt alterantiv). Meddela ev. övriga allergier eller intoleranser när du bokar. Du kan såklart ta med din egen fika, om det är något speciellt som du önskar. Det finns katter i huset.

Hur bokar jag och vad kostar det?

Endast 5 deltagare, så först till kvarn. Väntelista vid fullbokat. Early bird pris 170:- om du bokar och betalar senast 1/11. Efter det är priset 195:-. Medlemmar i Sveriges Förening för Högkänsliga har rabatt, liksom studerande, sjukskrivna, pensionärer och arbetssökande.

1. Hör av dig för att kolla om det finns plats kvar, via messenger eller sms till 0708-83 11 84.
2. När du fått svar, bokar du din plats genom att swisha till 123 381 13 53. Skriv ”Fika + datum” i meddelandet. Anmälan är bindande eftersom vi är så få deltagare. Det betyder att du inte kan boka av. Däremot kan du boka om! Pga covid-19 kan du boka om till ny datum fram till kl 10 samma dag. Skulle jag bli sjuk så meddelas detta så fort som möjligt men senast samma dag kl 10.

Var?

Vi ses i lugn hemmiljö hos Peacify i Limhamn, Malmö. Kom i bekväma kläder. Du får exakt adress efter anmälan.

Tre busslinjer går i närheten (4, 33, 34). Tar du buss 4 eller 33 går du av på hållplats Götgatan och har sedan ungefär 10 minuters promenad. Tar du buss 34 går du av på hållplats Strandgatan och har sedan ca 3 minuters promenad. Kommer du med bil finns det fri parkering på gatan.

Vem håller i träffen?

Jag som bjuder in till träffen heter Lotta Sjöberg. Jag är diplomerad högkänslig samtalsterapeut (och certifierad föräldracoach). Jag älskar att skapa med och för andra högkänsliga. Att umgås med likasinnade är extra viktigt för högkänsliga och det har gjort en enorm skillnad i mitt liv. Jag brinner för att sprida mer kännedom och kunskap om vårt medfödda personlighetsdrag och bidra till att du som högkänslig lär känna dig själv och ditt personlighetsdrag ännu mer. Tänk om alla högkänsliga, som vill och behöver det, kan få samma aha-upplevelse som jag: Tänk om det inte är något fel på mig – jag är ”bara” högkänslig. Magi! 💚🙏

Du kan läsa mer om mig här Om Peacify. Vill du läsa mer om högkänslighet eller gör en enkel självtest kan du göra det här.

Ser fram emot att träffa dig! Love and Peace! Lotta

Leave a Reply