Fika med högkänsliga i Malmö

Är du högkänslig? Längtar du efter att prata med andra likasinnade i Malmö? Välkommen på Fika med högkänsliga.

Vi träffas i en liten grupp i lugn hemmiljö. Tillsammans skapar vi en tillåtande och icke dömande atmosfär där du kan känna dig trygg och få vara dig själv. Vi pratar om livet, från ett högkänsligt perspektiv.

Om fikaträffarna

Vi skippar det ytliga och samtalar om ämnen som är relevant för oss högkänsliga. Antingen har vi ett bestämt tema, eller så tar vi upp något som är aktuellt för deltagarna i gruppen just då. Vid tidigare träffar har vi pratat om relationer, för- och nackdelar med högkänslighet, konflikter på arbetsplatsen, verktyg för att hantera sin energi etc.

Samtalen är lugna och tillåtande. Eftersom vi är en liten grupp finns det möjlighet för alla som vill att komma till tals och utbyta erfarenheter. Du bestämmer själv hur mycket och vad du delar med dig av.

Varje träff börjar och slutar med en enkel intoning/avslappning. Vi sitter bekvämt i en soffa eller fåtölj. Ungefär halvvägs tar vi en fikapaus.

Kolla in videon för att höra mer om träffarna och mig som leder dem.

Kom själv eller mer en högkänslig vän. Ser fram emot att träffas! Love and Peace! Lotta

Lokal för kurs/workshop för högkänsliga

Praktisk information

DATUM

Än så länge är fyra träffar inplanerade våren 2020. Fyra lördagar:  1 februari, 29 februari, 28 mars, och 25 april. Tiden är kl 13-15.30. Var med på en eller flera träffar, du väljer själv! Vissa är med på i princip varje träff, andra på enstaka.

PLATS
Vi ses i lugn hemmiljö hos Peacify i Limhamn, Malmö. Kom i bekväma kläder.

Tre busslinjer går i närheten (4, 33, 34). Tar du buss 4 eller 33 går du av på hållplats Götgatan och har sedan ungefär 10 minuters promenad. Tar du buss 34 går du av på hållplats Strandgatan och har sedan ca 3 minuters promenad. Kommer du med bil finns det fri parkering på gatan.

FIKA
Det kommer finnas kaffe, te, vatten, frukt, fika (inkl veganskt alterantiv). Meddela ev. övriga allergier eller intoleranser. Det finns katter i huset.

PRIS OCH ANMÄLAN
Känns detta lockande är du varmt välkommen att höra av dig via lotta@peacify.se, sms eller telefon 0708-83 11 84 för att kolla om det finns plats kvar. Max sex platser, först till kvarn gäller. Är det fullt kommer det finnas väntelista.

Pris 195:-. Early bird pris 170:- om du bokar och betalar 2 veckor innan respektive fikaträff. Medlemmar i Sveriges Förening för Högkänsliga har rabatt, liksom studerande, sjukskrivna, pensionärer och arbetslösa.

Du bokar och bekräftar din plats genom att swisha till 123 381 13 53. Skriv ditt namn och datum för träffen när du swishar. Anmälan är bindande. Skulle du blir sjuk får du pengarna tillbaka om du avbokar senast 24 timmar innan.

Vem leder fikaträffarna?

Jag som leder fikaträffarna heter Lotta Sjöberg och är diplomerad högkänslig samtalsterapeut, utbildad av underbara Malin och Ina på Högkänslighet Sverige.

Jag är själv högkänslig och har sedan jag första gången var i grupp med andra högkänsliga längtat efter att skapa ett sammanhang för högkänsliga att prata med likasinnade.

Jag drömmer om att alla högkänsliga ska få känna att de är ok som de är. Tänk om det inte är något fel på dig som är högkänslig? Även om både vi själva och omgivningen kan tycka att det är så…. Tänk om det handlar om att du försökt göra om dig för att passa in i någon annans mall? Tänk om det inte behöver vara så? Tänk om det inte är farligt att vara du? Tänk om det finns ett annat sätt?

Varmt välkommen att vara med på en fikaträff, kurs eller till individuella samtal i Malmö.

Läs mer om mig och min bakgrund och livsresa här.

Sagt om fikaträffar hos Peacify

Underbar, tillåtande miljö.

Skönt att prata med dem som känner lika!

Unikt att kunna träffas och prata så djupt med andra.

Ett välkomnande, lugnt, vänligt möte. Alla delade med sig. Kände mig lyssnad till.

Viktigt/givande att dela samtal med andra med högkänslighet.

Fint att höra hur andra upplever sin högkänslighet. Få berätta om egna upplevelser.

Man kunde vara sig själv. Du såg till att alla fick prata.

Det är bra att träffa andra och ha djupa samtal med.

Tar med mig upplevelsen att det är okej att vara jag. Det är ok att säga vad jag vill.

Väldigt positivt att möta likasinnade personer. Kändes naturligt. Det var opretentiöst. Det var lätt att prata om allt.