Samtal

Vill du skapa förändring i ditt liv? Veta mer om dig och högkänslighet? Lära verktyg för känslohantering? Kanske känner du dig vilsen eller otillräcklig som förälder? 

Peacify erbjuder olika typer av individuella samtal, baserat på dina behov. Det kan vara vägledande samtal, samtalsterapi, coaching, föräldracoaching, eller en kombination av allt.

Oavsett vilket är du varmt välkommen att ta kontakt för ett förutsättningslöst och kostnadsfritt introsamtal per telefon.

Och du, tänk om det inte är en svaghet att söka hjälp, tänk om det är ett modigt sundhetstecken.

Samtalsterapi/Vägledande samtal/HSP-terapi

Peacify erbjuder individuella samtal för dig som vill skapa förändring i ditt liv. Kanske du redan vet att du är högkänslig, eller misstänker att du är det. Du kanske vill förstå dig själv bättre och lära dig mer om högkänslighet. Du har kanske mycket tankar och känslor som du vill ha hjälp att hantera. Du kanske känner dig ”fel”, annorlunda, eller utanför. Kanske är det specifika relationer som skaver. Kanske är det din roll som förälder du vill prata om. Kanske längtar du efter något mer och annat? Oavsett vad det är som skaver så är du välkommen.

Samtalsformen är tillåtande med intuitiv vägledning, för att att medvetandegöra, och sedan bidra till att förändra det som skaver i ditt liv, så väl privat som yrkesmässigt.

Vi hoppar över kallpratet, och utforskar det som stör eller begränsar dig. Tillsammans vrider och vänder vi på sanningar och hinder och utforskar tankar och skeenden från olika perspektiv. Du får lära dig enkla verktyg och effektiva metoder som kan göra skillnad varje dag i ditt liv.

Min utgångspunkt är att det inte är något fel på dig. Och att du har svaren själv på dina frågor, men som de flesta, kanske behöver hjälp att se och medvetandegöra dem.

Du kan räkna med att känna dig förstådd och trygg. Samtalen sker i en lugn och icke-dömande atmosfär. Du väljer vad du vill dela med dig av, och när. Jag har tystnadsplikt och följer socialstyrelsens och branschens etiska riktlinjer.

Föräldra/Familjecoaching

Har du känslostarka eller högkänsliga barn? Känner du dig vilsen, stressad, frustrerad eller otillräcklig som förälder? Tycker du det är svårt att vara konsekvent eller att säga nej? Tycker du (eller andra) att du curlar för mycket? Kanske är det något annat som skaver, stort som smått.

Hur det än är kan det vara fint att våga ta hjälp och prata med någon utomstående för att navigera rätt i djungeln som det kan innebära att vara förälder. Speciellt som högkänslig.

Coachingsamtalen är också tillåtande och intuitiva, men processen är lite annorlunda än de terapeutiska samtalen. I coachingen jobbar vi strukturerat med att tillsammans på papper kartlägga nuläge, tankar om framtiden, styrkor, utmaningar, värderingar, samt tydliga och mätbara mål. Vi gör konkreta övningar när vi ses. Du har uppgifter, som du själv väljer, att träna på mellan träffarna. Normalt träffas vi 10 timmar, fördelat på 7 träffar. Första träffen är ca 2,5 timme, efterföljande träffar 60-75 minuter. Första träffen kan delas upp på flera.

Om du vill, börjar vi med ett kort förutsättnings- och kostnadsfritt möte (per telefon eller online) för att sedan bestämma hur och om vi går vidare. Sedan sker samtalen på plats i Malmö, eller online. Det går också bra att boka enstaka möten, eller friare samtal om föräldraskap. Coachingen behöver inte heller handla om föräldraskap, det kan vara livet i stort, eller något annat du behöver coaching kring.

Tänk om det inte är något fel på dig som förälder? Eller ditt barn?

  • ”Det finns inga perfekta föräldrar. De bästa föräldrarna tar ansvar för, och lär av sina misstag” (Jesper Juul)
  • ”Barns gör rätt om de kan” (Ross Greene). Gör de inte ”rätt” är det kanske inte för att de inte vill, utan för att de kanske inte klarar av det.
  • ”Barns reaktioner är alltid meningsfulla” (Ross Greene). Det handlar om att försöka förstå vad som ligger bakom reaktionerna.
  • ”Ett kränkt barn slutar inte älska sina föräldrar, det slutar älska sig själv” (Jesper Juul)

Min utgångspunkt är att du har svaren på dina frågor. Ingen utomstående känner dig eller din familj bättre än du. Däremot kan det vara svårt att på egen hand hitta svaren. Det hjälper Peacify dig med, så du kan bli förälder inifrån, på ditt sätt.

Varmt välkommen att höra av dig för mer info, ett förutsättningslöst introsamtal eller aktuella priser.

Peacify Samtalsrum med sköna fåtöljer

Var sker samtalen?

Samtalen har vi på plats i Malmö (inomhus eller utomhus), per telefon eller online. Oavsett vilket så kan du förvänta dig en tillåtande miljö utan prestationskrav. Du behöver inte förbereda något.

Funkar det att ha samtal per telefon/online?

Många undrar om detta. Jag var själv förvånad hur bra det fungerar. Förutom att det är praktiskt om vi är långt från varandra och/eller pandemi-tider, så kan det vara skönt som högkänslig att få intryck genom färre kanaler. Känner du dig tveksam, välkommen att prova!

 

Vem samtalar du med?

Samtalsterapeut och coach är Lotta “Peacify” Sjöberg. Jag är diplomerad högkänslig samtalsterapeut, utbildad hos Högkänslighet Sverige, och EMCC certifierad Föräldra/Familjecoach, utbildad hos Family-Lab, i Jesper Juuls anda. Jag är även kanslist på deltid hos Sveriges förening för högkänsliga.

Jag är själv högkänslig, och har ADHD/ADD. Jag är fantastiskt tacksam att få möjlighet att bidra till andras välmående, med hjälp av mina kunskaper, erfarenheter inom området, och min högkänslighet.

Varmt välkommen att höra av dig för att veta mer eller boka in ditt första samtal.

PS. Tänk om det inte är något fel på dig? Tänk om det handlar om att du försökt göra om dig för att passa in i någon annans mall? Tänk om det inte behöver vara så? Tänk om det inte är farligt att vara du? Tänk om det finns ett annat sätt? Hur skulle det vara? Vad skulle du välja då?

Läs mer om mig och min bakgrund och livsresa här.

Om bokning av samtal

Hur många samtal behövs?

Den intuitiva samtalsterapin för högkänsliga är ofta en snabb terapiform jämfört med andra metoder. Många märker skillnad efter ett samtal. Några är nöjda efter tre-fyra samtal, andra vill ha fler, beroende på vad hindrena är, hur djupt de sitter och hur invanda tanke- och beteendemönstrena är. Vissa återkommer efter ett tag när nya hinder eller begränsningar dyker upp. Vissa tycker det är härligt med en kontinuerlig boost. Du kan välja om du vill boka ett, tre, fem eller flera samtal. Vi börjar ofta med ett och sedan väljer du hur du vill gå vidare. Du kan välja olika paket. Du kan ändra dig och uppgradera paketet under resans gång. Skulle du inte vara nöjd efter ditt första samtal är det pengarna tillbaka garanti.

För coachingprocessen är det normalt sju träffar om sammanlagt tio timmar. Det går också bra med enstaka träffar med ett coachande förhållningssätt, eller fler träffar efter de första sju.

Vad och hur bokar jag? Vad kostar det?

Varmt välkommen att höra av dig för mer information och aktuella priser! Slå en pling, messa, mejla eller använd kontaktformuläret, vilket som passar dig bäst.

Love and Peace! 💚 ☮️ Lotta Sjöberg, 0708-83 11 84, hej@peacify.se

Sagt om samtal med Peacify

Lotta fick mig att tänka på ett annorlunda vis. Det var så skönt att när jag berättade så förstod hon mig. Tänker ofta på hennes ord ”men tänk om det inte är fel att känna så”. Lotta har fått mig att lita på min magkänsla. Jag ska följa och lyssna på min inre kompass och hennes frågor ”vad vill jag och vad mår jag bra av” ställer jag mig dagligen.

Det har gjort gott för mig att kunna ha samtalen med dig, precis i rättan tid, och de har verkligen öppnat det som skulle öppnas, tacksam för detta.

Jag har faktiskt med mig mycket av det vi pratade om nästan dagligen. Framförallt om att säga allt i frågor, som "tänk om...", särskilt med en positiv laddning. Det hjälper mot mitt katastroftänk och andra problem. Även att skaka på fingrarna och att stanna upp och fråga vad jag är medveten om nu använder jag.

Att allt är okej, alla känslor, det är bara information och att välja för mig!

Tusen tack Lotta för givande samtal 🙏🌟 Har nu en massa verktyg jag tar med mig 😊 För första gången ser jag fram emot jullov - tack vare dina ’guldkorn’! Din egen erfarenhet som du delade med dig av var mycket värdefull för mig.

Tack ❤❤❤ Jag vill berätta att samtalen med dig har varit väldigt givande och jag återkommer ofta till mina anteckningar! Det finns kvar i bakgrunden ❤ och hjälper mig mycket. Tack 🙏

Åh jag måste bara få skriva till dig, att vår förra träff verkligen var så magisk! Hur kul kan det vara att växa, expandera och gå i terapi?

Wow vad det öppnades energier för mig, en ny kraft.. jag kan inte förstå eller riktigt sätta ord på den.. och det känns inte som att jag behöver det heller.. men jag är så tacksam att jag bjöd in dig och dina redskap i mitt liv, och att det känns som att det verkligen skapar ringar på vattnet.