Skip to main content

Fika med högkänsliga i Malmö

Är du högkänslig? Längtar du efter att prata med andra likasinnade? Välkommen på Fika med högkänsliga. Nästa träff är förhoppningsvis snart, i Limhamn, Malmö. Söker passande lokal just nu, har du tips, hör av dig!

Vi är en liten grupp i lugn miljö. Tillsammans skapar vi en tillåtande och icke dömande atmosfär där du kan känna dig trygg och få vara dig själv. Vi pratar om livet, från ett högkänsligt perspektiv. Corona-anpassat, såklart.

Om fikaträffarna

Vi skippar det ytliga och samtalar om ämnen som är relevanta för oss högkänsliga. Antingen har vi ett bestämt tema, eller så tar vi upp något som är aktuellt för deltagarna för dagen. Tidigare har vi pratat om relationer, för- och nackdelar med högkänslighet, konflikter på arbetsplatsen, verktyg för att hantera sin energi etc.

Samtalen är lugna och tillåtande. Eftersom vi är en liten grupp finns det möjlighet för alla som vill att komma till tals och utbyta erfarenheter. Du bestämmer själv hur mycket och vad du delar med dig av. Det som pratas om i gruppen stannar där.

Varje träff börjar och slutar med intoning. Vi sitter bekvämt i en soffa eller fåtölj. Ungefär halvvägs tar vi en fikapaus.

Kolla in videon för att höra mer om träffarna och mig som leder dem.

Kom själv eller med en högkänslig vän. Ser fram emot att träffa dig! Love and Peace! Lotta

Lokal för kurs/workshop för högkänsliga

Praktiskt

Nästa fikaträff: Inget datum bestämt just nu, avvaktar pandemi-läget

Varmt välkommen till nästa ”Fika med högkänsliga”, i Limhamn, Malmö. Förhoppningsvis kan vi få till en träff snart.

Tema: Relationer

Preliminärt har vi tema relationer på nästa träff, mer specifikt ”Den skilsmässolösa relationen”. Temat är inspirerat av Dr. Dain Heer och Gary M Douglas’ bok ”The divorce-less relationship”. Som frånskild fångade titeln min uppmärksamhet, eftersom jag såg det som ett misslyckande att mitt äktenskap slutade med skilsmässa. Men boken handlade inte riktigt om vad jag trodde. Det var mycket mer intressant än så. Kom på träffen så får du veta mer!
OBS! Du behöver inte ha skiljt dig för att ha värde av temat. Det är relevant för alla relationer, inklusive den med dig själv, och oavsett om du är i en kärleksrelation eller inte.

Tid

Håll utkik!

Fika. Med katter

Det kommer finnas kaffe, te, havremjölk, vatten, frukt, fika (inkl veganskt alterantiv). Meddela ev. övriga allergier/intoleranser/preferenser när du bokar. Du kan såklart ta med din egen fika, om du önskar. Det finns katter i familjen. Kom i bekväma kläder. Tack för att du avstår parfym etc.

Pris och bokning

Endast fem deltagare, så först till kvarn. Väntelista vid fullbokat. Early bird pris 195:- om du bokar och betalar senast två veckor innan. Efter det är priset 250:-. Medlemmar i Sveriges Förening för Högkänsliga har rabatt, liksom du som studerar, är sjukskriven, pensionär eller arbetssökande.

1. Hör av dig för att kolla om det finns plats kvar, via messenger eller sms till 0708-83 11 84.
2. När du fått svar, bokar du din plats genom att swisha till 123 381 13 53. Skriv “Fika + datum” i meddelandet.
3. Du får en bekräftelse på din betalning/bokning.

Anmälan är bindande, men om du blir sjuk kan du boka om till annat tillfälle. Meddela i så fall så fort som möjligt, så någon annan kan få din plats. Pga corona kan du boka om fram till kl 10 samma dag. Skulle jag bli sjuk så meddelas detta så fort som möjligt, senast samma dag kl 10. Då har du en fikaträff tillgodo vid annat datum.

Plats

Vi ses i lugn miljö hos Peacify i Limhamn, Malmö. Du får exakt adress efter anmälan. Flera busslinjer går i närheten (4, 7, 33, 34). Kommer du med bil finns det boendeparkering på gatan.

Upplägg

1. Incheckning och intoning
2. Ledarlett lugnt samtal i grupp om ämnen som känns aktuella och relevanta för dig som deltagare just den dagen. Allt från ett högkänsligt perspektiv. Du väljer själv vad du delar med dig av. Det är ok att mestadels lyssna. Ingen prestation. Vi hjälps åt att ge alla som vill utrymme att höras. Vi har en fikapaus ungefär halvvägs.
3. Utcheckning

Corona-anpassat

Vi är max fem personer i lugn hemmiljö. Vi tvättar och spritar händerna, håller avstånd. Vi sitter i varsin bekväm stol. Vi deltar givetvis enbart om vi känner oss helt friska och är symptomfria. Fri ombokning till och med samma dag. Träffen kan bli inställd/framflyttad i händelse av att FHM-rekommendationerna ändras, om det blir färre än två deltagare, eller jag inte känner mig helt frisk.

För vem

Du vet, eller tror att du är högkänslig, och gillar att prata med andra likasinnade för att utbyta tankar och erfarenheter. Vi kommer inte gå igenom grunderna i vårt medfödda personlighetsdrag på denna träff, men det finns möjlighet att ställa frågor, och få boktips etc. Vill du ta reda på om du sannolikt är högkänslig, kan du göra Elaine Arons självtest.

Ser fram emot att träffa dig! Love and Peace! Lotta

Vem leder fikaträffarna?

Jag som leder fikaträffarna heter Lotta Sjöberg och är diplomerad högkänslig samtalsterapeut och certifierad föräldracoach. Mer om mig här.

Innan jag visste att jag var högkänslig trodde jag att det var MASSOR med fel på mig (vilket jag också fått höra; t ex gråt inte så mycket, tänk inte så mycket, ta inte åt dig så mycket” osv), men nu vet jag att det (mestadels 🤪) handlar om ett medfött personlighetsdrag jag delar med 20% av jordens befolkning. Vilken befrielse!!
 
Min dröm är att alla högkänsliga ska känna till och lära om sig och sitt personlighetsdrag, och därigenom förhoppningsvis få samma aha-upplevelse som jag fått.
 
Ser fram emot att träffa dig! Love and Peace! Lotta

Sagt om fikaträffar hos Peacify

Underbar, tillåtande miljö.

Skönt att prata med dem som känner lika!

Unikt att kunna träffas och prata så djupt med andra.

Ett välkomnande, lugnt, vänligt möte. Alla delade med sig. Kände mig lyssnad till.

Viktigt/givande att dela samtal med andra med högkänslighet.

Fint att höra hur andra upplever sin högkänslighet. Få berätta om egna upplevelser.

Man kunde vara sig själv. Du såg till att alla fick prata.

Det är bra att träffa andra och ha djupa samtal med.

Tar med mig upplevelsen att det är okej att vara jag. Det är ok att säga vad jag vill.

Väldigt positivt att möta likasinnade personer. Kändes naturligt. Det var opretentiöst. Det var lätt att prata om allt.