Skip to main content

Hur vet man om man är högkänslig?

Det är en fråga som jag hör och läser om ofta. Kolla in videon för att höra vad Yolanda Hedberg och Sven Grützmeier har att säga i frågan. De är båda verksamma inom Sveriges Förening för Högkänsliga.

Det finns lite olika beskrivningar och kriterier, men dem som forskaren och psykoterapeuten Elaine Aron har definierat är de som oftast brukar användas, och som jag också tänker är mest relevanta. Du kan läsa om dem här. Självtesten som Yolanda pratar om i videon hittar du här.

Vad tänker du kring detta? Känner du igen dig i beskrivningen? Är det något som inte stämmer? Det som jag oftast hör inte stämmer är det här med att vara mindre smärttålig. Många högkänsliga menar att de tvärtom är mer smärttåliga. Det kan jag hålla med om. Samtidigt som jag inte tål kläder som kliar, sitter åt för mycket, eller lappar som skaver.

Love and Peace, Lotta

 

 

 

Leave a Reply